en / nl
Evenementen & Congressen
Vergaderen
Overnachten
Over ons
Contact

Genieten van de omgeving

Woudschoten ligt verscholen in de Zeister bossen, op een 45 hectare groot landgoed, dat overgaat in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het uitgestrekte natuurgebied leent zich uitstekend voor inspannende outdoor activiteiten of ontspannen wandelingen.

Alleen op het terrein van Woudschoten bevinden zich al drie gepijlde wandelroutes. Ook kunt u op ons landgoed een (groeps)wandeling maken met onze eigen boswachter. Wilt u meer weten over de omgeving en de bijzondere flora en fauna? Kijk op www.vvvheuvelrug.nl

Fietsroutes

In de omgeving Zeist is er qua fietsplezier veel te beleven. De bosrijke omgeving en de cultuur maakt het een genot om met de fiets te bezoeken. U kunt er ruim 200 kilometer fietsen en heeft keuze uit verschillende fietsroutes van de ANWB. Deze verschillen in moeilijkheidsgraad en lengte. Een fiets kunt u huren via de receptie van Woudschoten voor € 10,00 per dag per persoon.

Ook mountainbikers kunnen zich hier helemaal uitleven, met meerdere klimroutes en smalle bospaden is dit een uitstekende plaats voor de sportieveling.

Hieronder vindt u enkele fietsroutes in de omgeving;

Rondje Zeist – 20km – klik hier
Rondje Rijnauwen – 35km – klik hier
Rondje Amersfoort – 44km – klik hier
Rondje Utrecht – 50 km – klik hier

Wandelroutes

Als u bij Woudschoten verblijft raden we u zeer aan om even een lekkere wandeling te maken op de Utrechtse heuvelrug. Op de Utrechtse Heuvelrug zijn maar liefst 56 wandelroutes. U kunt kiezen tussen een lange route of gewoon even een korte wandeling. De routes lopen van 2 tot wel 21 kilometer. Alleen op het terrein van Woudschoten bevinden zich al drie gepijlde wandelroutes.

Mocht u meerdere routes willen lopen, dan kunt u deze combineren. In totaal is er op de Utrechtse Heuvelrug 150 kilometer wandelplezier!

Als u een overnachting bij ons boekt zijn er een aantal bezienswaardigheden in de buurt waar u wellicht interesse in heeft. Wij hebben een kleine selectie voor u gemaakt:

Omgeving Zeist

Het beklimmen van de Domtoren

De Domtoren is hét symbool van de stad Utrecht. Beklim de 465 treden en bekijk het uitzicht vanaf ruim 112 meter hoog. Daarmee is het ook gelijk de grootste kerktoren van het land. Als je dus een bezoekje aan de stad Utrecht neemt, is het zeer aan te raden om de Domtoren  te beklimmen.

De oude gracht in Utrecht

En als u dan toch in Utrecht bent, dan moet u zeer zeker een wandeling maken langs de gezellige oude gracht. Deze 2 km lange gracht doorsnijdt de gehele binnenstad van Zuid naar Noord.

Het Spoorwegmuseum

Bent u een liefhebber van musea? Dan is het spoorwegmuseum een absolute must. In het museum maak je een reis door de geschiedenis via verschillende werelden. Deze werelden vertegenwoordigen belangrijke tijdsdelen in de ontwikkeling van het spoor ingedeeld van historisch, tot romantisch!

Kasteel de Haar

Dit is het meest luxueuze en tevens het grootste kasteel van Nederland. Wij raden u sterk aan om een van de dagelijkse rondleidingen te nemen.

Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz ligt op maar 4 kilometer afstand van Woudschoten. Deze Pyramide is gemaakt van aarde en is maar liefst 36 meter hoog. Hij is niet van gisteren. De Pyramide is in 1804 gebouwd door Napoleontische soldaten om de Britse soldaten te kunnen verslaan bij een herhaling van de inval in 1799.

De Pyramide is geplaatst op een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Pas 90 jaar later, in 1894 is de stenen obelisk eraan toegevoegd. De Pyramide van Austerlitz is een van de bezienswaardigheden in de Utrechtse Heuvelrug die wij u absoluut aanraden!

Centraal museum

Het Centraal Museum is gelegen in de stad Utrecht. Het Centraal Museum heeft een uitgebreide collectie oude en moderne kunst en ook het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het Centraal Museum.

Park Vliegbasis Soesterberg

Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Voel de dreiging van de koude oorlog als u langs de militaire gebouwen wandelt. Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een schatkamer vol verrassingen. Ontdek de voormalige vliegbasis te voet of op de fiets, op eigen houtje of onder begeleiding van een gids. Startpunt van excursies en gemarkeerde wandelroutes is het informatiecentrum Park Vliegbasis Soesterberg.

Thermen Soesterberg

Ultiem genieten van de zomer; heerlijk weer, een drankje aan uw zomerse zonnebed en een relaxte omgeving. Beleef de heerlijke sauna’s en neem deel aan ons uitgebreide -gratis- belevenisprogramma.

Niets is heerlijker dan een weekend ontspannen, genieten, rust en herstellen op een prachtig landgoed in de bossen van Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug.

Speciaal voor u hebben wij in samenwerking met Thermen Soesterberg een wellness arrangement samengesteld. Deze vindt u hier.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum bevindt zich op de voormalige luchtmachtbasis op Soesterberg. Het combineert de collecties van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg en het Legermuseum in Delft. Er zijn talloze stukken te zien, waaronder tanks, vliegtuigen, gepantserde voertuigen en helikopters.

Speciaal voor u hebben wij in samenwerking met het Nationaal Militair Museum een arrangement samengesteld.

Hotel boeken

Inspirerende natuurlijke omgeving
Centraal gelegen in Nederland
Goede bereikbaarheid via a28 en a12
Multifunctionele locatie
Persoonlijke gastgerichtheid
Helder prijsbeleid - all inclusive arrangementen
Gratis supersnel WIFI
Gratis parkeermogelijkheden

Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
info@woudschoten.nl
0343 - 492 492