Evenementen & Congressen
Vergaderen
Cursussen & Trainingen
Overnachten
Over ons
Contact

Hotel boeken

Woudschoten wandelt met bewoners De Wijngaard

Op dinsdag 19 mei heeft de afdeling Marketing samen met Roland van de afdeling Keuken een bijdrage geleverd aan het MBO project bij de Wijngaard in Bosch en Duin. De Wijngaard is een verpleeghuis gericht op mensen die psychogeriatrische zorg nodig hebben vanwege een geheugenstoornis of dementie.

Ieder jaar organiseert de Accolade groep, waar De Wijngaard onder valt, een wandel 2-daagse. Op maandag 18 mei was de eerste wandeldag en dinsdag 19 mei de tweede. Vanwege de slechte weersvoorspellingen ( heftige buien met onweer ) was besloten om de wandeling af te lasten.

In plaats daarvan vonden er op de diverse woongroepen bewegingsactiviteiten plaats. Je moet dan denken aan rollen met een zachte bal over de tafel naar elkaar of met een zakje met kersenpitten “huishoudelijke bewegingen” maken zoals bijvoorbeeld de tafel schoonmaken of de ramen zemen. Dit lijkt voor ons een makkelijke opgave maar voor deze mensen is het inspannend en soms best lastig.

Ondertussen waren er studenten van Scholengemeenschap De Breul uit Zeist beneden in de keuken druk bezig met het bakken van poffertjes voor alle bewoners. Na inspanning hoort tenslotte ontspanning en wat is er beter om dat dan met een glaasje drinken en verse poffertjes te doen.

Het was een geslaagde middag en wij hebben laten weten dat wanneer ze de wandel 2-daagse alsnog gaan lopen in september dat wij dan graag mee wandelen.

Dit wil ik delen