en / nl
Evenementen & Congressen
Vergaderen
Cursussen & Trainingen
Overnachten
Over ons
Contact

Hotel boeken

MVO

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft altijd Maatschappelijk Verant­woord Ondernemen (MVO) als speerpunt. Dus zoekt u een locatie in Utrecht waar u duurzaam kunt vergaderen of overnachten? U bent van harte welkom!

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft het Gouden Green Key-certificaat ontvangen en voldeed in één keer aan de hoogste eisen van dit internationale keurmerk in de categorie hotels en conferentiecentra. GREEN KEY is het internationale keurmerk voor milieubewuste bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Klik hier voor onze MVO-verklaring

Gouden Green Key

Directeur Hans van Pelt over de toekenning van de Gouden Green Keyclassificatie: “De gouden classificatie is een kroon op ons werk van de afgelopen jaren. Het garandeert dat MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) een centrale rol inneemt binnen onze bedrijfsvoering en zorgt ervoor dat onze gasten duurzaam kunnen vergaderen in een groene omgeving. Naast de gebruikelijke besparingsmaatregelen besteden wij in het bijzonder aandacht aan duurzaam bosbeheer en goede doelen.”

Watertoren

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum beschikt over een historische watertoren. Gedurende de bouw van Woudschoten vond men op grote diepte water dat niet ijzervrij bleek te zijn. Om die reden is er in de toren een complete ontijzeringsinstallatie geplaatst. Hedendaags wordt de watertoren nog gebruikt om de besproeiing van het landgoed te verzorgen.

Duurzaam bosbeheer

De winst van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum wordt gedeeltelijk geïnvesteerd in duurzaam bosbeheer. Dit is vastgelegd in een bosbeheerplan. Deze bevat alle informatie en doelstellingen over de flora en fauna van het bos. Alle wandelpaden zijn verlegd en liggen langs gebieden waar interessante flora en fauna aanwezig is, om u als gast in contact te brengen met de natuur. In de blokhut bij de lounge is een informatiecentrum over het landgoed Woudschoten.

Milieubewust personeel

Alle vaste medewerkers krijgen instructies op het gebied van duurzaamheid en milieubewust handelen. Deze instructies omvatten o.a. het reduceren van het waterverbruik, lichten en muziek uitschakelen indien deze onnodig aanstaan en het dubbelzijdig printen.

Linnen

Er wordt middels een MVO-sticker geadviseerd om de handdoeken meerdere keren te gebruiken.

Schoonmaak

Bij de schoonmaak van de kamers en algemene ruimtes wordt er gebruik gemaakt van microvezel doekjes. Hierdoor is het gebruik van schoonmaakmiddelen aanzienlijk verminderd. De middelen die worden gebruikt zijn milieuvriendelijk en bevatten geen chloor, ammonia, fosfaten of sulfaten en minder dan 5% niet ionische stoffen.

Papier

Woudschoten gebruikt papier met een FSC en ECF keurmerk. Daarnaast streven wij door o.a. dubbelzijdig te printen en het zoveel mogelijk digitaal versturen van informatie naar een vermindering van het papierverbruik van 20%. Papier wordt apart ingezameld.

Afval

Het restafval en glas worden in molok-containers opgeslagen. Dit zijn ondergrondse containers waardoor de inzameling en opslag efficiënter en hygiënischer wordt en kwalijke geuren minder de kans krijgen om zich te verspreiden. Naast het scheiden van restafval en glas worden cartridges apart ingezameld en komen er kliko’s voor het organisch afval uit de keuken. Het bulkplastic van de linnenafdeling wordt ook apart ingezameld en gerecycled door de afvaldienstverlener om zo weer als nieuwe energie en/of grondstoffen te kunnen dienen.

Gastronomie

Op elk eetmoment van de dag is er de gelegenheid om de gast kennis te laten maken met biologische producten. Dit wordt gerealiseerd door het aanbieden van biologische items bij het ontbijt, lunch en diner en een biologisch snackitem. Op de menukaart van het diner is er bij elk voor-, hoofd- en nagerecht de keuze uit een biologisch gerecht. Het gebruik van mono verpakkingen wordt zo veel mogelijk vermeden.

Energie-efficiëntie

Er zijn anti-tocht maatregelen genomen bij buitendeuren door o.a. drangers te plaatsen en gebruik te maken van een tochtsluis. Daarnaast winnen wij warmte terug uit de lucht met behulp van een technische installatie en kan de ventilatie naar behoefte vanuit de technische ruimtes worden ingesteld. Woudschoten beschikt tevens over een energie-schakelsysteem om de verwarming naar behoefte te regelen. Het energieverbruik van koel- en vriesmeubelen en airconditioning wordt zo veel mogelijk beperkt door middel van het op een juiste manier uitvoeren van onderhoud en beheer.

Oplaadpunten

Woudschoten beschikt over 14 oplaadpunten. U vindt deze op P3, Tegen een kleine vergoeding kunt u hier uw elektrische auto opladen.

Businesspartners

Woudschoten streeft naar zoveel mogelijk groene businesspartners. Duurzaam inkopen is hier onderdeel van; dit houdt in dat we naast prijs en kwaliteit ook kijken naar de milieu- en sociale aspecten van de aan te schaffen producten en diensten.

Woudschoten MVO logo

Dit logo van de eekhoorn is ontwikkeld om aan duiden waar Woudschoten met het milieu rekening houdt. Dit logo wordt o.a. gebruikt in de footer in e-mails, op de sticker op de spiegel voor de handdoeken en op de menukaarten om aan te duiden dat het biologisch of milieuverantwoord is. Het milieulogo staat centraal voor het ‘groene’ Woudschoten.