en / nl
Evenementen & Congressen
Vergaderen
Cursussen & Trainingen
Overnachten
Over ons
Contact

Hotel boeken

Wandelen, fietsen en ontdekken in Zeist

Woudschoten ligt verscholen in de Zeister bossen, op een 45 hectare groot landgoed, dat overgaat in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het uitgestrekte natuurgebied leent zich uitstekend voor inspannende outdoor activiteiten of ontspannen wandelingen. Alleen op het terrein van Woudschoten bevinden zich bijvoorbeeld  al drie gepijlde wandelroutes. Ook kunt u op ons landgoed een (groeps)wandeling maken met onze eigen boswachter.

Wandelen in Zeist en Utrecht

Als u bij Woudschoten verblijft raden we u zeer aan om even een lekkere wandeling te maken in de omgeving. Op de Utrechtse Heuvelrug zijn maar liefst 56 verschillende wandelroutes te vinden. Maar een korte wandeling of trek een dag uit voor een lange route. De routes lopen van 2 tot wel 21 kilometer. U kunt ook  meerdere routes combineren. In totaal is er op de Utrechtse Heuvelrug 150 kilometer wandelplezier!

200 kilometer uitdaging voor fietsers

In de omgeving van Zeist is er ook voor de fietser veel te beleven. De bosrijke omgeving en de cultuur maakt het een genot om Zeist met de fiets te bezoeken. U kunt er ruim 200 kilometer fietsen en heeft keuze uit verschillende fietsroutes van de ANWB. Deze verschillen in moeilijkheidsgraad en lengte. U kunt een fiets huren via de receptie van Woudschoten voor € 17,50 per dag per persoon. Er zijn ook e-bikes beschikbaar voor € 32,50 per dag per persoon en kinderzitjes voor € 6,50.

Ook mountainbikers kunnen zich helemaal uitleven op de Utrechtse Heuvelrug, met meerdere klimroutes en smalle bospaden is dit een uitstekende plaats voor de sportieveling.

Hieronder vindt u enkele fietsroutes in de omgeving;

Rondje Zeist – 20km – klik hier
Rondje Rijnauwen – 35km – klik hier
Rondje Amersfoort – 44km – klik hier
Rondje Utrecht – 50 km – klik hier

Er valt nog meer te beleven

Als u een overnachting bij ons boekt, zijn er een aantal bezienswaardigheden in de buurt waar u wellicht interesse in heeft. Wij hebben hieronder een kleine selectie voor u gemaakt.

Wilt u meer weten over de omgeving en de bijzondere flora en fauna? Kijk op www.vvvheuvelrug.nl

SOESTERDUINEN

De Soesterduinen is een natuurgebied dat zich kenmerkt door omvangrijke zandverstuivingen, en dat daarnaast uit heideterreinen en bossen bestaat. Lange Duinen, boswandeling direct om de Lange Duinen heen Deze route, samengesteld door IVN Eemland, voert u rond het grootste stuifzandgebied van de provincie Utrecht.

De Oude Gracht in Utrecht

En als u dan toch in Utrecht bent, dan moet u zeer zeker een wandeling maken langs de gezellige oude gracht. Deze 2 km lange gracht doorsnijdt de gehele binnenstad van Zuid naar Noord.

Utrechts schoon verkennen met de e-chopper

De prachtige omgeving op een unieke en duurzame manier verkennen? Huur dan een E-chopper! Er zijn 5 startlocaties in de omgeving. Echt geruisloos genieten! De E-chopper kun je zelf makkelijk en snel via deze site reserveren: Goingonwheels

KLIMBOS Zeist

Het laagdrempelige en gezellige klimbos van Zeist kent 2 spannende routes met 4 ziplines. Ben je klaar met klimmen? Dan is er nog genoeg te doen: je kunt spelen in het bijzondere speelnet op 3 meter hoogte tussen de bomen of springen op het springkussen. Ben je minimaal 1.30 meter lang en maximaal 17 jaar oud, dan daagt Klimbos Zeist je uit!

Het Spoorwegmuseum

Bent u een liefhebber van musea? Dan is het spoorwegmuseum een absolute must. In het museum maak je een reis door de geschiedenis via verschillende werelden. Deze werelden vertegenwoordigen belangrijke tijdsdelen in de ontwikkeling van het spoor ingedeeld van historisch, tot romantisch!

Kasteel de Haar

Reserveer en koop de tickets online en voorkom teleurstellingen vanwege de beperkte beschikbaarheid. Dit is het meest luxueuze en tevens het grootste kasteel van Nederland. Wij raden u sterk aan om een van de dagelijkse rondleidingen te nemen.

Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz ligt op maar 4 kilometer afstand van Woudschoten. Deze Pyramide is gemaakt van aarde en is maar liefst 36 meter hoog. Hij is niet van gisteren. De Pyramide is in 1804 gebouwd door Napoleontische soldaten om de Britse soldaten te kunnen verslaan bij een herhaling van de inval in 1799. De Pyramide is geplaatst op een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Pas 90 jaar later, in 1894 is de stenen obelisk eraan toegevoegd. De Pyramide van Austerlitz is een van de bezienswaardigheden in de Utrechtse Heuvelrug die wij u absoluut aanraden!

Park Vliegbasis Soesterberg

Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Voel de dreiging van de koude oorlog als u langs de militaire gebouwen wandelt. Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied, een schatkamer vol verrassingen. Ontdek de voormalige vliegbasis te voet of op de fiets, op eigen houtje of onder begeleiding van een gids. Startpunt van excursies en gemarkeerde wandelroutes is het informatiecentrum Park Vliegbasis Soesterberg.

Centraal museum

Het Centraal Museum is gelegen in de stad Utrecht. Het Centraal Museum heeft een uitgebreide collectie oude en moderne kunst en ook het Nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het Centraal Museum.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum bevindt zich op de voormalige luchtmachtbasis op Soesterberg. Het combineert de collecties van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg en het Legermuseum in Delft. Er zijn talloze stukken te zien, waaronder tanks, vliegtuigen, gepantserde voertuigen en helikopters.

Het beklimmen van de Domtoren

De Domtoren is hét symbool van de stad Utrecht. Beklim de 465 treden of ga met de nieuwe bezoekerslift en bekijk het uitzicht vanaf ruim 112 meter hoog. Daarmee is het ook gelijk de grootste kerktoren van het land. Als je dus een bezoekje aan de stad Utrecht neemt, is het zeer aan te raden om de Domtoren  te beklimmen.

Duurzame locatie midden in de natuur
Centraal gelegen in Nederland
Goede bereikbaarheid via a28 en a12
Gratis parkeermogelijkheden
Persoonlijke gastgerichtheid
Helder prijsbeleid - all inclusive arrangementen