en / nl
Evenementen & Congressen
Vergaderen
Cursussen & Trainingen
Overnachten
Over ons
Contact

Hotel boeken

De Boswachter van Woudschoten

Met een aantal korte films laten we de medewerker van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum aan het woord. Deze week is het de beurt aan Erik van Barneveld, de Boswachter van Landgoed Woudschoten.

Als zoon én kleinzoon van een boswachter groeide ik op in het bos. Nu woon ik zelf met mijn gezin hier in het bos van Woudschoten. Het voelt als mijn achtertuin, mijn verantwoording. Het zit in mijn natuur om goed op mezelf te kunnen zijn en alles zelf te willen oplossen. Voor een boswachter zijn dat belangrijke kwaliteiten.

Wanneer er bijvoorbeeld een kettingzaag kapot gaat, repareer je deze zelf. Wanneer je jezelf snijdt, verbind je jezelf. Juist daarom vind ik het lastig om te zien wat de klimaatverandering met dit bos doet. Hoezeer ik ook mijn best doe, dit kan ik niet in mijn eentje oplossen.

Toch geniet ik elke dag van dit prachtige bos én wil ik de gasten van Woudschoten laten zien wat ik zie. Soms ben ik in alle vroegte aan het werk en zie ik de eerste auto’s met gasten over de oprijlaan aankomen. Net iets te snel. Net iets te gehaast. Ik begrijp hun wereld wel. Ik denk alleen: zet alles even uit en kijk om je heen. Ontspan!

 

Dit wil ik delen