en / nl
Evenementen & Congressen
Vergaderen
Cursussen & Trainingen
Overnachten
Over ons
Contact

Hotel boeken

Column

(Het is) onze natuur.

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op ons nieuwe platform: Onze natuur. Ik – en met mij heel Woudschoten – ben continue op zoek naar mogelijkheden om de organisatie en dienstverlening door te ontwikkelen. Inspiratie is hierin een belangrijke factor en dan met name wat onze gasten en medewerkers beweegt. Ik haal mijn inspiratie vaak uit de natuur. Wanneer ik in het weekend met mijn honden over het landgoed wandel, poppen er altijd wel een aantal ideeën op. Een groot voordeel van werken bij Woudschoten.

Wat is onze natuur, onze intrinsieke motivatie en in welke sfeer, (werk)omgeving en met welke middelen halen we het beste uit ons zelf? Deze continue ontwikkeling zit diep in onze cultuur en vullen we op een natuurlijke manier in. Wie bij Woudschoten komt werken, blijft geruime tijd. Dat is een feit. Zo leren we elkaar goed kennen en stimuleren we elkaar op dit punt.

Landgoed Woudschoten.

Toonbeeld van deze natuurlijke ontwikkeling is natuurlijk het – door Erik onze boswachter – goed onderhouden landgoed van Woudschoten. Dit bos staat voor mij symbool voor de rust, eigenheid en inspiratie die onze organisatie biedt. Ook een bos heeft aandacht nodig en er worden keuzes gemaakt om het door te ontwikkelen en uit te laten groeien tot een prachtig volwassen bos. En dat geldt ook voor de organisatie Woudschoten. In dit hele proces ontdek ik steeds meer dat wij in staat zijn ruimte te geven aan onze mensen om zich persoonlijk te ontwikkelen en zichzelf te laten zijn. Vanuit die innerlijke kracht zijn we ook in staat onze gasten persoonlijk te benaderen; informeel én met oog voor de ander.

Gastgericht

Om deze persoonlijke gastgerichtheid te kunnen optimaliseren is inzicht nodig in, niet alleen de wensen en behoeften, maar zeker ook de natuurlijke drive en ervaringen van onze gasten. Met veel trots hebben wij een aantal van onze vaste gasten bereid gevonden om hun drijfveren en hun ervaringen met ons te delen. Wat beweegt hen en wat brengt hen naar Woudschoten en hoe beleven zij de samenwerking en het verblijf? Het grootste compliment dat wij hebben gekregen is dat zij aangeven zich thuis te voelen bij Woudschoten. Ja, dan ben ik gewoon super trots.

“Onze natuur” is een uniek platform waarop de verhalen van medewerkers van Woudschoten de visie, gedachtegoed én ervaringen van onze gasten samenkomen. Mijn dank is groot dat zij bereid zijn geweest hun medewerking te verlenen.

Het begin is er, de basis is gelegd. Uiteindelijk gaat ” Onze natuur” zich ontwikkelen tot een inspirerend platform waar kennis, visie en ervaringen gedeeld kunnen worden. Een online versie met dezelfde dynamiek als de beleving die onze gasten vinden op Woudschoten.

Hans van Pelt, directeur Woudschoten

Dit wil ik delen